Vatsatauti pienellä vauvalla. Oksennustauti

Lapsen tukkoinen ja valuva nenä

vatsatauti pienellä vauvalla

Muuten saattaisit luulla, että äidinmaitoa nauttivalla vauvallasi on ripuli, etkä ehkä uskoisi sen olevan täysin normaalia. Tuollainen pieni vauva kuivuu yllättävän helposti ja nopeasti, joten kannattaa olla tarkkana. Jos nestekorvikkeita ei voida käyttää, pienet määrät suolakeksejä tai vastaavia voivat olla hyvä lisä. Rintamaitoa juovan vauvan vatsa voi kuitenkin normaalisti toimia useammankin kerran päivässä ja maitokakan koostumus ja väri saattavat vaihdella. Kuume häviää 3-4 päivän kuluessa. . Kuitenkaan ei ole mitään näyttöä siitä, että maitoa lisäisi limaneritystä ellei henkilö ole yliherkkä lehmän maidolle , eikä äidinmaito ole varsinainen maitotuote.

Next

Vauvalla on flunssa, milloin lääkäriin?

vatsatauti pienellä vauvalla

Raskaus meni valitettavasti spontaanisti kesken rv. . Mitä johtopäätöksiä voi vetää keltaisesta ja vihreästä limasta? Lapset voivat oksentaa myös yhteydessä, jolloin oksennukset ovat usein hieman limaisia, lapsella on paha mieli ja hän kitisee. Lomaa kannattaa siirtää mahdollisimman paljon jos pystyy tai perua kokonaan. Jos teillä on matkavakuutus niin sen ainakin pitäisi korvata peruutuskulut. Päinvastoin kuin flunssassa, lapsen nenä ei tavallisesti vuoda. Äidinmaito ei kuitenkaan ole taikajuomaa.

Next

Vauvan kehitys: näin ymmärrät vauvaasi

vatsatauti pienellä vauvalla

Söi vähän aikaa sitten taas rintaa ja pian sen jälkeen oksensi kaiken pois, ihan oksentamalla oksensi, ei mikään pulautus. Jos iho on nihkeänkostea, on vauvalla kuuma, ja vaatteita vähennetään hieman. En uskalla mennä nukkumaankaan vielä, kun pitää valvoa ettei hengitys mene vaikeaksi. Toivottavasti vältyn taudilta tällä kertaa. Pikkulasten kuivuminen voi myös näkyä lapsen voimattomuutena ja velttoutena, ja mahdollisesti ärtyneisyytenä. Lisää tietoa Vauvan odotus -opas apteekeista Aiemmin neuvoloissa jaetun Vauvan odotus -kirjan voi jatkossa hakea maksutta apteekista. Vauva muuten normaali iloinen ja hyväntuulinen.

Next

Mitä vauvalle päälle?

vatsatauti pienellä vauvalla

Pidä vaippapeppu kunnossa Vaipan alla olevan kostean ja mahdollisesti ärtyvän ihon pitää kunnossa huolellisen puhdistuksen lisäksi esimerkiksi talkki tai tarkoitukseen sopiva voide. Epidemian aikana pieniä vauvoja joutuu paljon sairaalahoitoon. Pissavaippoja pitää tietty seurata ja yleistilaa ettei kuivu, mutta meneekö näin pienillä pian ohi yleensä ja menevätkö äkkiä huonoon kuntoon, onko kokemuksia? Jos siis pysyttiin neste, maissinaksu ja hedelmäsoselinjalla ei oksennuksia tullut. Ämpäri sängyn vieressä ei olisi auttanut kun oli pakko päästä vessaan. Oloa helpotti lepo ja nukkuminen.

Next

Vauvan pulauttelu ja oksentelu

vatsatauti pienellä vauvalla

Kun kotiin hankkii sopivia tuotteita ja tarvikkeita, tyypillisiä vauvan vaivoja voi hoitaa omin konstein. Tauti kesti aika pitkään meilläkin yli viikon. Kesävauvan pukeminen on yleensä helpompaa, kuin keskellä talvea syntyneen. Tärkeää voinnin arvioimisessa on myös se, jaksaako vauva olla seurassa ja leikkiä, syödä ja juoda. Oli levoton ja itkuinen, ei nukahtanut tutilla. . Silloin vauva tarvitsee kunnon rukkaset tai lapaset säästä riippuen.

Next

Vatsatauti vauvalla?

vatsatauti pienellä vauvalla

Ripuli ja oksentelu Jos vauvasi ripuloi tai oksentelee, saatat miettiä voitko jatkaa imetystä. Myös äidinmaitoa voi käyttää sylivauvan nenätipoiksi. Suomessa lasten vatsatauti on yleensä nimenomaan viruksen aiheuttama, ja bakteerien, kuten salmonellan, aiheuttamat ripulit ovat lapsilla harvinaisia. Erään tarttuvien tautien erikoislääkärin mukaan ihmisen tuottama maito ei ole ruokaa, se on hyvin erikoistunut vauvaa tukeva järjestelmä. Jos epäilet nenäpolyyppien tulehdusta, lääkärin tulisi ratkaista, pitääkö ne poistaa.

Next

Oksennustauti

vatsatauti pienellä vauvalla

Itse en jäisi odottelemaan yön yli vaan lähtisin heti päivystykseen tai ainakin soittaisin sinne. Tartunta Influenssa on erittäin tarttuva tauti. Rotarokote on otettu viime talvena - muistaisin kuulleeni, että rotavirus aiheuttaa 90 % pienten lasten ripulitaudeista Suomessa. Mutta pienen vauvan yskä on aina poikkeava oire, jos siihen ei liity samaan aikaan selvää nuhaisuutta. Vatsaan myös sattui, eikä olo ole vieläkään ihan normaali, ruokahalu on huono ja maha tuntuu edelleen omituiselta.

Next

Vauva tuli taloon

vatsatauti pienellä vauvalla

Vanhempien on tärkeää pitää huolta myös omasta terveydestään. Unisuus on jo velttoutta, pienet kuivuu niin helposti. Silloin lapsella on usein myös ripuli. . Sisällä tarvitaan alusvaatteiden ja potkupuvun lisäksi mahdollisesti villatakki tai sukat, jos asunto on kovin viileä.

Next