Koronavirus nemetorszagban. A koronavírus elsõ tünetei

Németországban is megjelent a koronavírus

koronavirus nemetorszagban

Előzőleg a Moszkva-Peking viszonylat kivételével leállították a vasúti közlekedést a két ország között. A bajorországi esetek kivétel nélkül összefüggésben állnak az első fertőzéssel, amely a Webasto egyik továbbképzésén történt január 21-én a társaság központjában, a München melletti Stockdorfban. Amíg ez az érték nagyobb, mint 1, a fertõzés továbbterjed. Időközben kiderült, hogy Kanadában már ketten fertőződtek meg bizonyítottan a kórokozótól. Egy kínai kolleganője fertőzhette meg, aki részt vett egy továbbképzésen a vállalat központjában, a München melletti Stockdorfban január 19-től 22-ig.

Next

Világ: Koronavírus: nem járt Kínában a Németországban azonosított beteg

koronavirus nemetorszagban

A fertõzött egy 32 éves férfi, aki ugyancsak járt a közelmúltban Észak-Olaszországban. Hétfőn korábban egy gyereknél mutatták ki a kórokozót, ugyancsak Bajorország tartományban, egy olyan családban, amelyben az édesapa és egy másik gyerek is fertőzött. Leginkább Európában, Dél-Koreában és Iránban terjed. Esetükben szerdán elvégzik a kórokozó jelenlétét vizsgáló tesztet, és a vírus elleni védekezés irányítására a tartományi egészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóságnál felállított munkacsoport szakértői alaposan ki is kérdezik őket - nyilatkozott Melanie Huml egészségügyi miniszter. A péntekig 213 ember halálát okozó vírus miatt Oroszország, Szingapúr és Mongólia zárta le határát a Kínából érkezők előtt.

Next

Koronavírus: már négy beteg van Németországban

koronavirus nemetorszagban

Ezek az elsõ olyan esetek Németországban, amelyek nem a Vuhanból hazaszállított emberek körében fordultak elõ, és nincsenek összefüggésben a nevû bajor cégnél kimutatott fertõzéssel sem. Ez volt az elsõ olyan eset, amikor a vírus Kínán kívül terjedt emberrõl emberre. Az Apple amerikai információs technológiai óriásvállalat rövidítette a kínai üzleteinek nyitva tartását és korlátozta az alkalmazottak utazását. A hatóságok számítottak erre a fejleményre és felkészültek a veszélyek elhárítására. Az egészségügyi intézmények fenntartói és a háziorvosi alapellátást képviselő szakmai szervezetek is egyhangúlag jelezték, hogy felkészültek és messzemenően együttműködnek az eljárásrend betartásában.

Next

Világ: Koronavírus: tovább nőtt a halottak száma, Németországban is megjelent a kórokozó

koronavirus nemetorszagban

Így egy nap alatt két fővel emelkedett az új koronavírussal fertőzöttek száma Németországban. Az olasz kormány leállította a Kínába tartó és innen érkező repülőjáratokat. Nagy-Britannia egyelőre nem kapott engedélyt arra a kínai hatóságoktól, hogy a brit állampolgárokért Vuhanba küldött repülőgép felszálljon, és erre legkorábban pénteken van remény - közölte a brit külügyminisztérium. A sanghaji nő a németországi útja előtt meglátogatta szüleit a járvány gócpontjában, Vuhan térségében. A Webasto továbbképzésén egy kínai alkalmazottról terjedt át a vírus egy helyi munkatársa. A 180 utas között egy olyan ember volt, akinél jelentkeztek a betegségre utaló tüntetek, õt elkülönítve egy marseille-i kórházba szállították, ahol kiderült, hogy nem fertõzött, a többieknek két hétig, az új koronavírus feltételezett lappangási idejének végéig egy számukra kijelölt befogadóhelyen, egy tengerparti nyaralóközpontban kell maradniuk. A különjárat francia állampolgárokat szállított haza az új okozta járvány epicentrumának számító kínai Vuhanból.

Next

Németországban is megjelent a koronavírus

koronavirus nemetorszagban

Közös háztartásukban más nem lakik. Kínai tudósok mutatták be azokat a fotókat, melyeken a Vuhanból indult, de már Európában is fertőző koronavírus látható. Az édesapa szintén a Webasto munkatársa, éppen úgy, mint az összes többi — mind a hét — felnőtt bajorországi beteg. A Starbucks amerikai kávézólánc a Kínában működő üzleteinek több mint felét zárta be ideiglenesen. Az édesapa a Webasto nevű autóipari beszállító cég munkatársa, éppen úgy, mint a többi hat felnőtt bajorországi fertőzött. A járvány 33 országot ért el. Az első érintett járat, amelynek érkező utasait megvizsgálják, az Air China január 31-én, 18:50-kor Minszk érintésével Pekingből érkező járata - áll a Budapest Airport közleményében.

Next

Felgyorsult a koronavírus terjedése Németországban

koronavirus nemetorszagban

Időközben kiderült, hogy Kanadában immár ketten fertőződtek meg bizonyítottan a kórokozótól. A tartományban robbanásszerûen nõ a kereslet a fertõtlenítõszerek és a szájmaszkok iránt. Eddig csak egy férfit támadott meg a vírus, aki Vuhanból tért vissza, hétfőn azonban bebizonyosodott, hogy a feleségét megfertőzte. A 33 éves német férfi, egy autóipari beszállító cég, a Magyarországon is tevékenykedő Webasto munkatársa, stabil állapotban van. A betegek átlagéletkora 49 év volt és majdnem mind magas lázzal, illetve száraz, kínzó köhögéssel keresték fel az orvost. Az elsõ tüneteket vasárnap észlelte, hétfõn pedig orvoshoz fordult.

Next