Korona virus romaniaban. Koronavírus: nyárra várhatóan vége lesz a járványnak

Világ: Romániában is megjelent a koronavírus

korona virus romaniaban

Azért vettek tőle mintát, mert egyike annak a 44 román állampolgárnak aki a múlt hét végén érintkezésbe került egy 71 éves olaszországi koronavírus-fertőzéses beteggel, akiről kiderült, hogy kórházba kerülése előtt felesége romániai rokonságánál járt látogatóban. Edouard Philippe miniszterelnök csütörtök reggel valamennyi parlamenti párt vezetőjét és frakcióvezetőjét a hivatalában fogadta, hogy megvitassa velük a szükséges intézkedéseket. Kolozsváron más a helyzet, ugyanis a repülőtérre több olaszországi járat érkezik. A hónapok óta tervezett francia-olasz csúcstalálkozó témáit és programjait is jelentősen meghatározza, hogy a koronavírus-fertőzés egyik európai gócpontja a Franciaországgal szomszédos Olaszország. Vuhanból, a járvány gócpontjából vasárnap hazaszállítottak a Fülöp-szigetekre 30 személyt.

Next

Romániában is megjelent a koronavírus

korona virus romaniaban

A szerda hajnalban elhunyt első francia áldozat egy 60 éves tanár volt. Elmondása szerint az általa vezetett intézet fel van készülve a páciensek fogadására, és a többi három — Kolozsváron, Temesváron és Iaşiban létrehozott — központ személyzetét is megfelelő felkészítésben részesítették. Azt mondta, erről az Operatív törzs adhat tájékoztatást. A férfit, aki az olasz állampolgár romániai vendéglőjében dolgozott, Bukarestbe szállítják. Fertőzött lehet már több száz is Magyarországon, két hónapon keresztül gond nélkül hozhatták be a vírust a kínaiak. A Vajdaság Ma internetes újságban megjelenő szerzői írások, a híranyag és minden egyéb tartalom a médium, illetve a médiumot működtető Honestas Ügynökség tulajdonát képezi, amely tulajdont a nemzetközi és honi törvények védik. Hét, vele egy lakásban élő családtagjánál a koronavírus-teszt negatívnak bizonyult: ők egyelőre hatósági őrizet alatt otthonukban maradnak — közölte Raed Arafat a belügyminisztérium katasztrófavédelmi államtitkára.

Next

Koronavírus: Már Romániában is kimutatták a fertőzést2

korona virus romaniaban

A 20 éves, egyelõre tünetmentes romániai férfi karanténba került. Azt is elmondta, hogy a kormányfők két veszélyt, egy népegészségügyit és egy gazdaságit állapítottak meg. A járvány most tetőzik majd, ezért aki teheti, maradjon otthon, ha lázas, fáj a torka és izomfájdalma van - javasolta Szlávik János. A jelenleg karanténban lévő 20 éves férfi egyelőre tünetmentes. Mivel a lappangási idő akár 27 nap is lehet, igy február elejére egészBbudapest megfertőződött. Amikor kiderült a dolog és kezdtek a repülőtereken ellenőrzéseket végezni, akkor már február volt.

Next

Romániában is megjelent a koronavírus

korona virus romaniaban

A bejelentés után rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak, melyen Dr. A közegészségügyi intézet ismertette a megyei egészségügyi igazgatóságokkal a fertőzés azonosításához szükséges módszereket, és ezeket az igazgatóságok kötelesek megosztani a kórházakkal és háziorvosokkal. Forrás: Origo A férfit, aki az olasz férfi romániai vendéglõjében dolgozott, Bukarestbe szállítják. Olaszországban nagyjából 1,2 millió román él, több mint egynegyedük az ország északi tartományaiban, ahol a legtöbb fertőzést észlelték: Lombardiában 200 ezer, Veneto tartományban pedig 120 ezer román állampolgár él. Azért vettek tőle mintát, mert egyike annak a 44 román állampolgárnak aki a múlt hét végén érintkezésbe került egy 71 éves olaszországi koronavírus-fertőzéses beteggel, akiről kiderült, hogy kórházba kerülése előtt felesége romániai rokonságánál járt látogatóban. A jelenleg karanténban lévő 20 éves férfi egyelőre tünetmentes.

Next

Koronavírus hírek

korona virus romaniaban

A prefektúra és az illetékes intézmények folyamatosan követik a helyzetet, és felkészültek a szükséges intézkedésekre abban az esetben, ha valakinél ez indokolttá válna. Német kutatók például kidolgoztak egy olyan gyorstesztet, mellyel gyorsan meg lehet állapítani, hogy valóban a koronavírus, azaz 2019-nCoV okozza-e a megbetegedést. Párizs szombaton értesítette Nagy-Britanniát, hogy a területén öt fertőzött brit személyt találtak: négy felnőttet és egy gyereket. Lombardia tartomány elnöke, Attilio Fontana közösségi oldalán bejelentette, hogy önkéntes karanténba vonul egyik munkatársának megbetegedése miatt. A bukaresti egészségügyi hatóságok szerda délutáni közlése szerint országszerte 69 embert helyeztek karanténba, 4418-at pedig otthonában szigeteltek el, miután olyan országokból tértek vissza Romániába, ahol már megjelent a koronavírus-fertőzés. Globális szinten eddig 56 halálos áldozatot követelt az új típusú koronavírus, minden eset Kínában történt.

Next

Már Romániában is megjelent a koronavírus

korona virus romaniaban

Ebből azonosították a 18 legkockázatosabb kínai várost, és a világ 30 legkockázatosabb országát és városát. Az intézetben jelenleg további 17 személytől vett minta van vizsgálat alatt — jelentették be a Stratégiai Kommunikációs Csoport illetékesei, hozzátéve, hogy kiterjesztették az eset kapcsán indított járványtani vizsgálatot azoknak a személyeknek az azonosítása és tesztelése érdekében, akik kapcsolatba léptek a fertőzött férfivel. Olaszországban mintegy 1,2 millió román él, több mint egynegyedük az ország északi tartományaiban, ahol a legtöbb fertőzést észlelték: Lombardiában 200 ezer, Veneto tartományban pedig 120 ezer román állampolgár él. Romániában a vírus olaszországi terjedése váltott ki fokozott aggodalmat. Karanténba helyeztek egy Olaszországból hazaérkező diákcsoportot. A Matei Bals járványügyi intézetben további 33 olyan minta ellenőrzése van folyamatban, amelyet az olaszországi beteggel érintkezésbe került román állampolgároktól vettek a hatóságok.

Next